Extra veiligheidsmaatregelen bij volgende wedstrijd Marokko

Extra veiligheidsmaatregelen bij volgende wedstrijd Marokko

De twee grootste steden van Nederland, Amsterdam en Rotterdam, bekijken of veiligheidsmaatregelen nodig zijn rondom de wedstrijd Marokko – Canada van aanstaande donderdag.

In deze twee steden ontstonden gisteren net als in Den Haag zware ongeregeldheden nadat het Marokkaanse voetbalelftal België versloeg. Hoewel het grootste gedeelte van de fans zich normaal hebben gedragen, was er ook een flinke groep dat vooral uit was op rellen.

Amsterdam en Rotterdam

Woordvoerders van de twee steden willen nog niets kwijt over eventuele maatregelen. De driehoeken van Amsterdam en Rotterdam gaan kijken of er extra inzet op straat nodig is en zullen dat deze week bepalen.

Goed voorbereid’

In Den Haag heeft de driehoek vandaag overleg gevoerd. Zij zeggen geen aanwijzigingen te hebben dat het wederom uit de hand gaat lopen als de Marokkanen erin slagen de volgende ronde van het WK te bereiken.

“We zijn goed voorbereid, we hebben zondag ook niet extra hoeven opschalen. We houden alles goed in de gaten, we praten zo veel mogelijk met mensen in de wijk en daar gaan we mee door.”

Den Haag noemt het “jammer” dat het uit de hand liep. “Zoiets is altijd vervelend, maar zo lang duurde het niet.” Hoe het komt dat er rellen ontstonden weet de gemeente niet. Ze willen benadrukken dat het eerste deel van de avond een groot feest was.

Scroll naar boven