Experts waarschuwen: ”Langdurige bankstoringen op komst”

Storing

Ict-experts slaan naar aanleiding van de mega-storing bij ING gisteren alarm. Er zullen meerdere, grote bankstoringen komen die naar verwachting enkele dagen zullen duren. De techneuten roepen iedereen op om ”voldoende cash geld” in huis te hebben.

Volgens ict-beveiligingsexpert Sijmen Ruwhof is ING in feite een groot ict-bedrijf geworden met duizenden techneuten in dienst en veel software. ”Helaas is die software storingsgevoelig en complex. We gaan in de toekomst nog meer storingen zien”, zo zegt hij tegen De Telegraaf.

Contant geld

Andere experts onderschrijven de alarmerende uitspraak van Ruwhof. Cybersecurity-expert Anouk Vos wil benadrukken dat het een zeer slimme zet is om alvast cash geld in huis te halen in het geval van storingen. Zij adviseert voldoende cash voor ‘drie dagen’.

Ict-deskundige Danny Mekic is het daarmee eens. ”Contant geld wordt tegenwoordig gezien als ouderwets en als middel van witwassers. Maar als de systemen van banken plotseling niet werken, is het wel heel fijn dat je betalingen kunt blijven doen met bankbiljetten.”

Revolut

Heb jij geen zin in een storing en wil je altijd bij je eigen geld kunnen? Neem dan een rekening bij Revolut. Deze bank is inmiddels erg populair onder Nederlanders en je hebt al een account binnen enkele minuten. Je hoeft je huidige rekening natuurlijk niet op te zeggen, maar kunt dit er gratis bijnemen.

Bovendien krijgen klanten 70 euro gratis bij het openen van een account. Dat is lekker meegenomen, toch?

Meld je hier aan.

Scroll naar boven