Experts waarschuwen: als je het coronavaccin hebt gekregen, laat de alcohol dan even staan

Experts waarschuwen dat als je het coronavaccin hebt gekregen, je het beste de alcohol even kunt laten staan. Een aantal Britse experts hebben daarover gewaarschuwd. De reden hiervoor is het immuunsysteem van het lichaam die op een bepaalde manier reageert op alcohol.

Britse wetenschappers zeggen dat je het beste de avond voordat je het vaccin krijgt beter geen alcohol kunt drinken. Ook nadat ze het vaccin hebt gekregen kun je beter even wachten met het drinken van een glaasje wijn of bier.

Ze zeggen namelijk dat alcohol een immunosuppressieve werking heeft. Dat betekend dat het immuunsysteem van je lichaam wordt vertraagd door alcohol.

“Je moet ervoor zorgen dat je immuunsysteem tiptop in orde is om een goede respons te krijgen van het vaccin. Dus als je de avond ervoor of vlak erna alcohol drinkt, zal dat niet helpen,” zeggen ze.

Ook de Russische wetenschapper Alexander Gintsburg, het hoofd van het Gamaleya nationaal centrum voor epidemiologie en microbiologie in Moskou, zei dat je beter even kunnen wachten met het drinken van alcohol nadat je het vaccin hebt gekregen. Hij zegt dat je twee dagen voordat je het vaccin niet meer moet drinken, en drie dagen nadat je hebt vaccin hebt gekregen niet moet drinken. Hij zegt daarbij ook dat dit van toepassing is op alle coronavaccins.

Anna Popova, het hoofd van de Russische dienst voor consumentenbescherming en welzijn, vertelde in december nog aan de Russische bevolking dat dat ze twee weken voor het vaccin en drie weken na het vaccin beter geen druppel alcohol konden drinken. Daar was veel ophef over en Gintsburg zegt daar het volgende over: “Het gaat niet om een volledig alcoholverbod, maar wel een beperking.” Hij zegt dat je best een glaasje alcohol kunt drinken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven