Experts: Een nieuwe lockdown is niet ver weg

Er wordt sterk rekening gehouden met een nieuwe opleving van het cojonavirus in het najaar. Maar de vraag is: Is Nederland daar wel klaar voor? Experts zijn kritisch: “Een lockdown is niet ver weg, vrees ik.”

Experts zijn kritisch

De Tweede Kamer heeft de hele dag uitgetrokken om deskundige te bevragen over hoe we ervoor staan. Het lijkt erop dat het virus zo goed als ingedampt is, maar de kans bestaat nog steeds dat we rekening moeten houden met een nieuwe golf. Ernst Kuipers houdt daar in ieder geval rekening mee.

“Ik blijf met beide benen op de grond”, aldus Kuipers. “Ik houd er serieus rekening mee dat we komend najaar nog een flinke opleving kunnen krijgen.”

https://twitter.com/ministerVWS/status/1557378904133980162

De nieuwe golf kan veroorzaakt worden door afnemende immuniteit en nieuwe varianten. Dit kan een stroomversnelling veroorzaken.

Omdat de ziekenhuizen nu al kampen met personeelstekort en inhaalwerk, is er weinig speling. Het kabinet is nu bezig met een concrete langetermijnaanpak. Hoe deze eruit gaat zien is nog onduidelijk. We hoeven ons op dit moment in ieder geval nergens druk om te maken. Er zijn nog geen concrete plannen om nieuwe regels in te voeren. Geniet daarom nog maar even lekker van de zomer!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven