Expert waarschuwt: Dit is de slechtste positie om te slapen

Op je buik slapen

De positie die heel erg slecht voor je lichaam is, is op je buik slapen. Leinhardt legt ook uit wat hier zo verkeerd aan is: ”Je verdraait je nek helemaal.”

”Je brengt je hoofd omhoog en vecht tegen alle natuurlijke krommingen van je ruggengraat. Je drukt je wervels samen en je krijgt nekpijn en rugpijn. En toch doe je het iedere nacht.”

Expert waarschuwt: Dit is de slechtste positie om te slapen

Volgens de slaapexpert doen mensen dit vanuit gewenning. ”Ik kan me niet voorstellen dat het comfortabel slaapt. Het is een kwestie van gewoonte.”

”Je lichaam is eraan gewend en je brein maakt de connectie met slapen. Maar wanneer je in slaap valt. begin je te woelen omdat je in een oncomfortabele positie zit.”

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

Kussen

Waar je volgens Leinhardt ook op moet letten, is een goed hoofdkussen. Dus niet een goedkope, maar eentje waardoor je ook echt goed kunt slapen.

Speciaal voor de lezers stelt hij enkele punten op waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een kussen. Hier komen ze:

  • Het kussen moet de ruimte vullen tussen het puntje van je oor, tot aan het puntje van je schouder.
  • Wat dacht je van een kussen tussen je benen? Ter hoogte van je knieën en je enkels. Dit kussen ondersteunt je heup.
  • Ook een ‘kussen knuffelen’ zorgt ervoor dat je stabiel ligt en minder rolt.

Bron: Metronieuws

Scroll naar boven