Expert waarschuwt: Dit is de slechtste positie om te slapen

De meeste mensen houden van lekker slapen. Of het nu lang of kort is, uiteindelijk doen we het elke dag en ook nog in verschillende posities.

Expert waarschuwt

Op je zij, rug, buik, in een foetushouding of zelfs met je armen en benen gespreid. Of een combinatie van meerdere posities gedurende de nacht natuurlijk.

Iedereen heeft zo zijn/haar voorkeur voor een bepaalde positie. Zolang het maar lekker comfortabel is, toch? Daar denkt een expert anders over.

James Leinhardt, een man die zijn leven heeft toegewijd aan het besturen van slaaphoudingen, trekt nu aan de bel. Hij wil mensen waarschuwen.

Expert waarschuwt: Dit is de slechtste positie om te slapen

Er schijnt namelijk een slaaphouding te zijn, die ontzettend slecht schijnt te zijn voor je gewrichten. Leinhardt gaat zelfs zo ver, dat hij deze houding een ‘auto-ongeluk onder de posities is. Met deze houding verdraai je je nek en ga je de strijd aan met de natuurlijke krommingen van je ruggengraat. Het schijnt veel schade te berokkenen.

Op de volgende pagina lees je om welke positie het gaat, en staat een video waarin Leinhardt uitlegt wat deze houding met je lichaam doet.

Scroll naar boven