Expert onthult: dit is de beste tijd om te douchen

beste tijd om te douchen

De vraag: ‘Wat is de beste tijd om te douchen?’ Blijft een eindeloze discussie onder veel mensen. Dus moet je in de ochtend of avond douchen? Nancy Rothsteun, beter bekend als de Slaapambassadeur, geeft voor en tegen argumenten over, laten we ze ochtend- en avondwassers noemen.

Beste tijd om te douchen?

Volgens experts zijn er goede argumenten voor beide voorkeuren: “Als je het fijn vindt om ’s ochtends te douchen, moet je dat vooral doen,” aldus Nancy Rothstein in een gesprek met Fox News. “Een douche nemen voor het slapengaan is echter cruciaal. Het helpt om schoon de nacht in te gaan en markeert het einde van je dag.”

Het is altijd raadzaam om minstens je voeten te wassen voor je onder de dekens kruipt. Douchen kan op verschillende tijden van de dag gezondheidsvoordelen hebben. Een ochtenddouche bijvoorbeeld biedt een moment van bezinning en helpt je om je dag bewust te beginnen.

ochtend of avond douchen
bron: Pexels

Voorstanders van ochtenddouches prijzen de verhelderende invloed ervan, terwijl degenen die de voorkeur geven aan een avonddouche benadrukken hoe een warme douche hen helpt om ontspannen en schoon in bed te stappen, wat de slaapkwaliteit bevordert.

Ochtend of avond douchen?

Ondanks de voordelen van een ochtenddouche, benadrukken deskundigen ook de voordelen van het douchen in de avond. Het verwijderen van make-up, olie, en vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt, is essentieel voor de gezondheid van de huid. Maar. Rothstein onderstreept dat schoon naar bed gaan essentieel is voor goede nachtrust, en dat dus ook de winnaar is.

“Een avonddouche moet een vast onderdeel zijn van je routine om je voor te bereiden op de nacht. Het biedt een moment voor jezelf, zonder afleiding van telefoon of email, een moment van luxe waarbij warm water je lichaam reinigt. Zie het als een moment van mindfulness voor jezelf!” Bovendien vult je huid zich van nature ’s nachts aan met oliën, zodat je een schone lei hebt wanneer de spreekwoordelijke fabriek is geopend.

Morning vs. Night Showers

Wil je meer van onze verhalen lezen? Dan willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina! 

Scroll naar boven