Expert heeft de oplossing tegen snurken: ”Dit werkt gegarandeerd”

A Woman Trying to Sleep while Her Husband is Snoring

Snurken is hartstikke vervelend. Vooral voor degene die naast een snurker moet zien te overleven. Maar nu is er een oplossing gevonden. Een slaap-expert heeft namelijk grandioos nieuws. Hij beweert dat je met het drinken van een ‘magisch drankje’, niet meer snurkt.

Snurken

Zoals gezegd is snurken echt vervelend. Je partner kan er minder goed door slapen, en dat gaat ten koste van zijn/haar slaap.

Woman Lying on Bed with a Man

Je hebt mensen die niet zo hard snurken, maar er zijn ook mensen die oorverdovend hard snurken. Sommige relaties lopen daardoor op de klippen. En dat is ook te begrijpen. Wanneer je maanden/jarenlang niet normaal kunt slapen, is dat niet zo best.

Maar hoe komt het dat iemand snurkt? Wanneer we ‘relaxen’ in onze slaap, worden bepaalde doorgangen in het lichaam een beetje smaller, waardoor trillingen in onze mond, neus, keel of tong ontstaan,

De oplossing

Een slaap-expert onthult nu dat je een snurkprobleem simpel kunt aanpakken met een paar eenvoudige wijzigingen binnen je dagelijkse leven.

Een van deze dingen is ongelooflijk simpel en draagt ook nog eens bij aan het verbeteren van je gezondheid: water drinken. Hoe makkelijk?

De meeste mensen drinken niet genoeg water op een dag. Je kunt wel de hele dag kopjes koffie en andere dranken in je mik gooien, maar dat hydrateert niet.

Drankjes met suiker of cafeïne zijn erg aanlokkelijk, maar die zijn niet bevorderlijk. Dat geldt ook voor alcoholische drank en roken. Dit triggert snurken.

A Frustrated Woman Trying to Sleep

Wanneer je dus voldoende water drinkt, draagt dat bij aan minder slijmvorming in eerder genoemde verbieden. Daardoor wordt snurken geminimaliseerd.

Water

De oplossing is dus voldoende water drinken. Op dagelijkse basis zouden we allemaal 6-8 glazen water moeten drinken. Dit verbetert je gezondheid ook nog eens.

Dit artikel is afkomstig van de Britse nieuwswebsite Mirror. Wil je het originele artikel lezen? Klik dan op deze link.

Scroll naar boven