Exitpoll – Wilders boekt monsteroverwinning

Exitpoll - Wilders boekt monsteroverwinning

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen in ons land. Vrijwel heel Nederland heeft in spanning gewacht op de eerste exitpoll. En die is nu bekend.

PVV sloopt iedereen

Waar linkse partijen al bang voor waren, is gebeurd: de PVV steekt er met kop en schouders bovenuit. Geert Wilders staat op 35!! virtuele zetels.

Daarna koerst de PVV af op een MONSTEROVERWINNING en heeft het maar liefst 18 zetels meer dan de vorige keer. De tweede plek wordt ingenomen door GroenLinks/PvdA.

Zij staan echter mijlenver achter en hebben 26 virtuele zetels binnengeschraapt. Nederland is helemaal klaar met het beleid van de VVD. De partij krijgt 23 zetels en verliest er 11.

Medewerkers van onderzoeksbureau Ipsos hebben vanmiddag bij 62 stembureau’s door heel Nederland het stemgedrag in de gaten gehouden.

Ze vroegen kiezers om na het stemmen hun stem aan hen te vertellen. De locaties zijn een afspiegeling van alle stembureaus in Nederland. Daardoor kan de uitslag goed voorspeld worden.

Exitpoll - Wilders boekt monsteroverwinning
#image_title

Update om 21.30 uur

De eerste exitpoll is dus binnen, maar om 21.30 uur volgt er een update. Daarin zijn ook de stemmen meegenomen die vanaf 20.30 uur zijn binnengekomen.

Ipsos heeft in eerste instantie namelijk alleen de stemmen tot 20.30 uur geteld om de uitslagen eerder door te kunnen geven.

Vannacht zullen langzaamaan alle uitslagen per gemeente binnendruppelen. Ergers na middernacht wordt een voorlopige prognose verwacht van de zetelverdeling.

Die is vaak nauwkeuriger dan de exitpoll van Ipsos. Wanneer alle uitslagen binnen zijn, volgt er morgen nog een voorlopige prognose.

Hoe dan ook: de linkse droom lijkt in duigen te zijn gevallen. Lijkt. Sommige mensen lijken de bui al te zien hangen en zijn klaar om te vertrekken:

Exitpoll - Wilders boekt monsteroverwinning
Bron: X

 

 

Scroll naar boven