Exclusief: Celine Dion laat zich voor het eerst na lange tijd weer zien

Na een lange afwezigheid door haar diagnose van het Stiff Person Syndrome, was Celine Dion weer aanwezig bij een publiekelijk evenement. De zangeres bracht onverwacht een bezoek aan de T-Mobile Arena om een wedstrijd te kijken tussen de Vegas Golden Knights en haar lokale team, de Montreal Canadiens.

Ontmoeting met het team

Na de wedstrijd bracht Dion wat tijd door in de kleedkamer van de Canadiens en ging met hen op de foto. Ondanks verhalen over haar gezondheid leek Dion in een goede stemming.

“Het was een geweldig bezoek aan onze wedstrijd in Vegas,” schreef Chantal Machabée, vice-president van hockeycommunicatie van de Canadiens, bij een foto van haar met Dion. “Dank je wel, Celine Dion, voor je vriendelijkheid. Het hele team was blij jou en je familie te ontmoeten.”

De coach van het team, Martin St. Louis, sprak in het Frans met Dion over haar optreden voor Paus Johannes Paulus II toen ze nog een tiener was. “We zijn sindsdien wel wat veranderd, maar niet te veel,” zei Dion lachend.

Een zeldzame ziekte

In december 2022 onthulde Dion dat ze was gediagnosticeerd met het Stiff Person Syndrome, een zeldzame neurologische aandoening die de spieren aantast.

“Terwijl we nog steeds meer leren over deze zeldzame aandoening, weten we nu dat dit de oorzaak is van alle spasmen die ik heb gehad,” vertelde ze in een emotionele video. “Deze spasmen beïnvloeden mijn dagelijks leven erg, waardoor ik soms moeite heb met lopen en niet kan zingen zoals ik gewend ben.”

Vanwege haar diagnose werden haar shows in 2023 geannuleerd.

Positieve reacties

Celine Dion ziet er goed uit! Veel mensen hopen dat het goed met haar gaat en staan achter haar.

Scroll naar boven