Ex-kickbokser knuffelt de man die zijn zusje doodreed: ”Hopelijk geen straf”

Ex-kickbokser knuffelt de man die zijn zusje doodreed: ''Hopelijk geen straf''

Voormalig kickbokskampioen Robin van Roosmalen (33) hoopt dat de man die zijn zusje bij twee jaar geleden doodreed, wordt vrijgesproken en geen straf krijgt.

In de rechtbank in Utrecht kwam het gisteren tot een zeer emotionele ontmoeting met de verdachte El Housine J. Robin hoopt dat de man geen straf krijgt, ondanks dat hij zelf zwaargewond raakte en daardoor moest stoppen met zijn grote passie kickboksen.

Van Roosmalen was getuige van de eis van het Openbaar Ministerie. Die wil dat J. een jaar de cel in gaat en dat hij vier jaar niet meer mag rijden. Het OM is van mening dat de verdachte op 13 januari 2021 met een vrachtwagen met ruim 80 kilometer per uur en zonder te remmen op de auto inreed van de slachtoffers.

Van verzachtende omstandigheden zoals mechanische pech of slecht zicht zou geen sprake zijn geweest. De officier van justitie sprak donderdag van ”zeer onvoorzichtig en onoplettend” handelen.

‘Berouw’

Van Roosmalen zegt het volgende: ”Hoewel hij geen verklaring heeft gegeven over het hoe en waarom, komt het op mij over als een ongeluk Het kan van alles zijn geweest. Misschien probeerde de man iets te pakken, zijn navigatie in te stellen, was hij aan het dagdromen of kreeg hij een black-out. Uit tests is in ieder geval niet gebleken dat er alcohol, drugs of telefoongebruik in het spel was. Toen ik die man zijn verhaal zag doen, zag ik dat hij berouw heeft. Dat hij echt spijt heeft. Hij kwam op mij niet over als een leugenaar, als iemand die zijn hachje probeerde te redden.”

Knuffelen

In de pauze van de zaak vroeg de raadsman van El Housine J. of zijn cliënt Van Roosmalen een hand mocht geven. Dat liep uit op een innige knuffel. ”We hebben met elkaar gesproken. Daaruit blijkt dat hij er ook mee zit en het meedraagt als een last op zijn schouders.”

”Ik heb het verdriet bij hem en zijn familie gezien en het is wat mij betreft goed zo. Ik hoop dat hij verder kan, al neemt dat natuutlijk niet mijn leed weg. Om te zeggen dat het fijn en goed was, is een beetje vreemd, maar zo heb ik vandaag wel ervaren.”

Scroll naar boven