Eva Jinek wil dat Sinterklaas niet doorgaat: “Veel nederlanders woedend”

Veel mensen zijn boos geworden op Eva Jinek. We zien nu al dat veel Nederlandse tradities minder worden. Denk maar aan Sinterklaas. Nu de coronacijfers weer flink oplopen kunnen we weer in een ‘milde lockdown’. En dat is vervelend want de feestdagen komen eraan.

Eva Jinek heeft een oplossing

Jinek denkt dus een oplossing te hebben: “Het is niet volledig ondenkbaar dat het nu, in deze snottermaand om het maar even zo te noemen, explosief zou stijgen. Het is niet allemaal helemaal uit het niets gekomen, dus in die zin voelt het als een onderschatting.

Zou het niet zo zijn dat als we zeggen: ‘Oké jongens, we moeten helaas carnaval en Sinterklaas offeren, maar daardoor zitten we niet met kerst in lockdown’. Dan denk ik dat er heel veel draagvlak en animo voor is.”

Eva Jinek zegt dus dat we Sinterklaas maar moeten vergeten en ons richten op Kerst. De voorzitter van de GGD is het hiermee eens:

“Dat zou heel goed kunnen. Ik denk dat heel veel mensen ervoor beducht zijn. Net als vorig jaar. Dat je met de feestdagen niet zomaar bij elkaar kunt zijn. Als daar ingrijpende maatregelen voor nodig zijn, dan denk ik dat er best draagvlak voor zou zijn.” Veel mensen vinden dat Eva de vergeteling van het Sinterklaasfeest in een versnelling zet hiermee: “Sinterklaas zou het uitgangspunt moeten zijn, niet de Kerstman…”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven