EuroParcs en Roompot bieden vakantiehuisjes aan asielzoekers Ter Apel

EuroParcs en Roompot bieden vakantiehuisjes aan asielzoekers Ter Apel

Kijk eens aan. De bekende vakantieparken Roompot en Europarcs willen graag hun steentje bijdragen aan het oplossen van de asielcrisis in Ter Apel. Hoewel niemand erom heeft gevraagd, laten de parken weten ‘open te staan’ voor de opvang van andere vluchtelingen dan Oekraïners. Uiteraard kostenloos.

Staatssecretaris Eric van der Burg Justitie heeft gemeenten opgeroepen haast te maken met het beschikbaar stellen van extra opvangplekken voor asielzoekers in Ter Apel. Tot ergernis van Van der Burg gaat dat momenteel erg moeizaam en het lijkt erop alsof gemeenten niet staan te springen.

EuroParcs en Roompot bieden vakantiehuisjes aan asielzoekers Ter Apel

EuroParcs

EuroParcs bezit 44 vakantieparken in Nederland en wil graag uithelpen door gratis vakantiehuisjes beschikbaar te stellen aan vluchtelingen. Uit welk land zij komen is niet belangrijk. Een woordvoerder van EuroParcs laat weten dat er nog geen verzoeken van gemeenten zijn binnengekomen.

Het bedrijf doet eigenlijk een open sollicitatie aan de overheid (wetende dat er flink verdiend kan worden aan de opvang) door te zeggen dat eventuele verzoeken met prioriteit zullen worden behandeld.

Zomerperiode wel lastig

Maar als de gemeente asielzoekers wil onderbrengen in een van de EuroParcs parken, moeten ze wel opschieten. Tijdens de zomerperiode wordt er namelijk massaal geboekt en ”als alles volgeboekt is, wordt het lastig.” Momenteel is echter nog niet alles vol, en ”er is meestal wel wat mogelijk.”

Roompot

Dan door naar branchegenoot Roompot. Zij vangen momenteel al een aantal vluchtelingen uit Oekraïne op en verwacht niet veel plekken erbij te zullen krijgen. Komt natuurlijk ook door de zomervakantie. Een woordvoerder laat echter weten dat ”het ministerie de eerste is die we zullen informeren zodra er vrije plekken zijn.”

Ook Roompot maakt geen onderscheid tussen Oekraïners of bijvoorbeeld Algerijnen. ”Wij gaan elke vraag individueel bekijken en kijken welke capaciteit wij hebben.”

200 vluchtelingen per dag

In ons land komen dagelijks gemiddeld 200 vluchtelingen aan. In het WNL-programma Goedemorgen Nederland wordt gezegd dat dit voornamelijk asielzoekers uit Turkije, Syrië, Yemen en Afghanistan zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven