EU besluit: Verkoop benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 verboden

EU besluit: Verkoop benzine- en dieselauto's vanaf 2035 verboden

Goedemorgen, klimaatvrienden! De milieucommissie van het Europees Parlement heeft ingestemd met een wetsvoorstel, waarmee de verkoop van benzine- en dieselauto’s per 2035 aan banden wordt gelegd.

Vanaf 2035 mogen nieuwe auto’s geen CO2 meer uitstoten, vanwege het klimaat. Auto’s met verbrandingsmotoren zijn daardoor niet langer toegestaan. Vanaf dat moment is het voor consumenten enkel nog mogelijk om voertuigen te kopen die op waterstof functioneren, of een oplaadbare accu hebben.

Synthetische brandstof ook verboden

Hoe zit het dan met auto’s die op synthetische brandstof rijden? Ondanks het feit dat deze auto’s technisch gezien CO2-neutraal zijn, mag dat ook niet meer. Al bestaat er een kans dat hier later op teruggekomen wordt, omdat veel merken forse investeringen hebben gedaan en doen in dergelijke e-fuels.

Dat laatste lijkt vooral voor de hand liggend omdat in heel veel landen de laadstructuur én het energienetwerk nog lang niet toegerust is op overschakelen naar elektrisch rijden. Er volgt nog een stemming van het hele Europese Parlement en van de Raad van Europa. Autofabrikanten hopen dat uiteindelijk wordt gekozen om de uitstoot met ‘slechts’ 90 procent te verminderen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven