Ethiopiërs mogen urenlang zoveel geld opnemen als ze willen

Ethiopiers mogen urenlang pinnen

Grote blijdschap afgelopen weekend in het Ethiopië. Door een bankstoring konden inwoners afgelopen weekend urenlang zoveel geld opnemen als ze wilden. Toen de storing bekend werd, ontstonden er rijen voor pinautomaten.

Bankstoring

In Ethiopië ligt het gemiddelde maandsalaris op ongeveer 330 euro per persoon. Veel mensen leven daar in armoede, dus het bericht van een bankstoring is voor die mensen als een algemeen fondskaart bij Monopoly; een bankvergissing in uw voordeel’.

Ethiopiërs mogen urenlang zoveel geld opnemen als ze willen

De storing werd al snel bekend op social media en binnen no time werden er miljoenen dollars gepind, zo meldt de BBC. Volgens cijfers gaat het om bijna 37 miljoen euro.

Studenten

Met name studenten gingen massaal naar pinautomaten. Bankpresident Abe Sano verklaarde gisteren dat studenten van meerdere universiteiten elkaar informeerden over de storing van de Commerciële Bank. Het leidde tot enorme rijen voor automaten.

Uiteindelijk moest de politie eraan te pas komen om de enthousiastelingen te dwingen om weg te gaan. Het is onduidelijk hoeveel de bank exact is kwijtgeraakt. Sano benadrukt echter dat het verlies ‘klein’ is, in vergelijking met het totale bezit van de bank.

Niemand wordt vervolgd

Er is nog meer goed nieuws, want studenten die nu duizenden euro’s rijker zijn hoeven niet te vrezen voor vervolging. Er wordt gevraagd om het geld netjes terug te geven. Aangezien niemand aanklaagd zal worden, lijkt de kans dat mensen het geld komen terugbrengen minimaal.

Scroll naar boven