Erwin ziet dat getinte boeven zijn favoriete friettent leegroven en rijdt ze aan

Held Erwin

Erwin Lips is een absolute held in de Brabantse gemeente Odiliapeel. De heldhaftige jongen aarzelde niet toen hij afgelopen zaterdag getuige was van een overval op zijn favoriete friettent. Hij besloot het tuig aan te rijden.

Boeven

Even terug naar zaterdag jongstleden. Rond 19.30 uur dringen twee jongeren Eethuis De Buurman binnen. De eigenaar van de tent schrikt zich rot.

”Eentje had een groot sabel bij zich. Ik dacht dat het een Halloween-act was. Maar ze riepen meteen ‘geld, geld, geld. Toen had ik door dat het geen grap was.”

Eigenaar Henri wil het niet zomaar laten gebeuren. Hij is dan wel 61 jaar oud, maar voor de duvel niet bang. Hij probeert de bivakmuts van een van de jongens af te trekken.

”Ik trok hem naar voren, want daar heb ik een camera hangen.” Er ontstaat een worsteling, maar dan pakt dader nummer 2 een zakmes.

Erwin1

”Met een stoel probeerde ik mezelf af te weren.” Uiteindelijk ziet Henri in dat hij geen kans maakt tegen de twee, die allebei gewapend zijn.

Erwin rijdt ze aan

Hij rent naar buiten en roept om hulp. ”Meteen kwam iemand in een auto mij helpen.” En dat was ene Erwin Lips, vanaf nu de held van Odiliapeel genoemd.

Erwin kwam langsrijden in de auto van zijn vader en ziet een draaiende scooter voor de deur staan. Hij ziet dat er binnen 2 mannen staan met bivakmutsen.

Terwijl Henri buiten om hulp roept, proberen de boeven de kassa te stelen. Met de nadruk op proberen, want ver komen ze niet. De kassa zit met kabels vast aan de computer en die kabeltjes krijgt het geboefte niet los. Zonder buit rennen ze weer naar hun scooter.

En dan komt held Erwin in actie. Hij ramt de scooter omver. De twee boeven van 17 en 15 jaar oud zetten het vervolgens op een lopen, zo in de armen van de opgetrommelde agenten.

Klinkt ongelooflijk mooi he? Gelukkig zijn er beelden:

Scroll naar boven