In Algerije zijn militairen om het leven gekomen toen ze de bosbranden aan het bestrijden waren die maandag uitbraken in het Noord-Afrikaanse land. In totaal zijn 25 militairen en 17 gewone burgers omgekomen bij de branden.

De president van het land, Abdelmadjid Tebboune, heeft de nabestaanden van alle slachtoffers gecondoleerd. Hij zei daarbij ook dat ze 100 mensen in veiligheid hebben gebrachtin twee regio’s. De internationale gemeenschap is om hulp gevraagd door Algerije.Naar verluidt zullen er meerdere blusvliegtuigen komen helpen.

Bij temperaturen die tot 46 graden kunnen stijgen is Algerije het zoveelste land wat de hoeveelheden bosbranden niet aan kan. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen van de vlammen, terwijl een andere groep mensen probeerde te helpen met het blussen van alle branden.

BEKIJK OOK  VIDEO: Gewapende overvaller bekogeld met kroepoek, bami en bloempot

Algerije ligt in het noorden van Afrika tussen Marokko en Tunesië. Ook in andere landen rondom de Middellandse Zee leiden droogte en hitte, beide gekoppeld aan klimaatverandering, tot heftige en dodelijke natuurbranden. Het is momenteel nog maar de vraag of en wanneer deze natuurrampen onder controle zullen zijn.


Like it? Share with your friends!