Ernstig zieke vader van 5 kinderen woont al maanden in zijn auto en smeekt om hulp

Ernstig zieke vader van 5 kinderen woont al maanden in zijn auto en smeekt om hulp

Het leven lachte de 55-jarige Serge jarenlang toe. Totdat het misging en hij zijn werk, vrouw en woning is kwijtgeraakt door fysieke en psychische klachten. De Zoetermeerder woont al sinds juni vorig jaar in de auto en smeekt om hulp: ”Ik kan op eigen kracht niet uit deze situatie komen.”

Tegen het Algemeen Dagblad doet Serge zijn tragische verhaal uit de doeken. In een poging zijn tranen te bedwingen zegt hij jarenlang als accountmanager te hebben gewerkt. Hij was getrouwd en woonde met de moeder van zijn vijf kinderen in Zoetermeer.

Serge kampt al 20 jaar met ernstige rugproblemen die veroorzaakt zijn dankzij een dubbele scoliose. ”Het zou veel minder worden naarmate ik ouder werd, maar de afgelopen drie jaar werd het juist erger. ”Als je een week lang nauwelijks slaapt, draai je vanzelf door.”

Psychose

Doordat hij last kreeg van slapeloosheid, belandde hij op gegeven moment in een psychose. Aan geestelijke hulpverlening had hij niets, omdat hij de oorzaak wijt aan zijn rugproblemen. Daarna kwamen de psychische problemen. ”Om de rust te bewaren ben ik in juni vorig jaar vertrokken.”

Kantoorpand

Serge huurt overigens wel een kantoorruimte aan de Boerhaavelaan in Zoetermeer. ”Dat wilde ik laten verbouwen door een aannemer, maar ik werd opgelicht. Het heeft me 70.000 euro gekost. Ik zit al 7 maanden in een bedrijfspand zonder verwarming en sanitaire voorzieningen. Er is geen enkel zicht op verbetering.”

Voor de duidelijkheid: Serge woont dus niet in het pand. Hij woont in zijn auto omdat hij daar de verwarming aan kan zetten.

Gemeente kan niet helpen

Serge zou graag een huis willen, maar dat lukt niet omdat hij geen salarisstrook kan overleggen. Bovendien komt hij voor urgentie niet in aanmerking omdat hij een gescheiden man is. Een bijstandsuitkering dan? Ook geen optie. ”Ik had na de scheiding nog een eigen vermogen door de uitkoopsom.”

Opvang Oekraïners

Extra pijnlijk is de opvang voor Oekraïense vluchtelingen om de hoek van zijn kantoorruimte. ”Ik vind het heel goed dat mensen uit Oekraïne worden opgevangen. Maar nu ik als Zoetermeerder hulp nodig heb, kan de gemeente helemaal niets voor mij doen.”

Scroll naar boven