Ernstig zieke Daniëlle van ’t Schip geeft emotionele update

Binnenland

Eerder deze week meldden bij dat Daniëlle momenteel geniet van een helende vakantie op Bonaire. Hier verblijft ze onder meer samen met haar man John van ’t Schip. Vanuit het tropische eiland geeft Daniëlle een update over hoe het met haar gaat.

Heftig

Ongeveer een jaar geleden kreeg de dochter van zangeres Willeke Alberti het huiveringwekkende nieuws dat ze lijdt aan uitgezaaide darmkanker.

Intussen is ze bestraald en heeft meerdere chemokuren achter de rug. In gesprek met Libelle vertelt Daniëlle dat ze hoopte dat de behandelingen haar tumoren zouden wegtoveren. ”Dat is niet gebeurd, wel werden ze kleiner. Of dat een teleurstelling is? Nou ja, ik moet ook realistisch zijn. De diagnose uitgezaaide darmkanker is heftig.”

Blijf geloven

Artsen vertelden haar dat ze nog maar zes maanden te leven zou hebben, maar die verwachting heeft ze al overtroffen. ”Aan de andere kant bestaan wonderen, dus wie weet ook voor mij. Daar wil ik in blijven geloven, dat is de manier om dit vol te houden.”

Ernstig zieke Daniëlle van 't Schip geeft emotionele update
Foto: Instagram

Nog zoveel te vertellen

Daniëlle geeft aan niet bang te zijn voor het eind van haar leven. Desondanks lijkt het haar een ‘heel slecht plan’ om wellicht op korte termijn afscheid te moeten nemen.

”Daar wil ik niet te veel bij stilstaan, dus focus ik me op leven met liefde. De liefde voor mij voor het leven en andersom. De troost en zachte kracht die dat geeft, helpt ontzettend. Bovendien: ik heb nog zoveel verhalen te vertellen.”

Scroll naar boven