Ernst Kuipers heeft vervelende boodschap: ”We houden er ernstig rekening mee, helaas”

Ernst Kuipers heeft vervelende boodschap: We houden er helaas rekening mee

Vanaf vandaag zijn er weer enkele versoepelingen van kracht. Mensen die niet gevaccineerd zijn tegen corona, hoeven vanaf nu na in contact te zijn geweest met een besmet persoon, niet meer in quarantaine. Daar bovenop vervalt het advies om op drukke plekken een mondkapje te dragen.

Advies van RIVM

Let op: Het advies voor ongevaccineerden om in quarantaine te gaan na contact met een covidpatiënt, geldt alleen als de ongevaccineerde zelf geen klachten heeft. Dat is conform het advies van het RIVM. 

Het is overigens niet zo dat quarantaine vervalt voor iemand die positief test op corona. Die termijn ligt momenteel op vijf dagen, maar het RIVM buigt zich over een eventuele verkorting. Hoeveel dagen het dan moet worden is nog niet duidelijk.

Kuipers somber over toekomst

Hoewel de situatie nu rustig is, verwacht Coronaminister Ernst Kuipers dat corona in het najaar weer oplaait. Hij is er dan ook verre van gerust op. ”Corona is niet weg en gaat ook niet meer weg”, zo zegt hij tegen De Telegraaf. ”Iedereen moet er rekening mee houden dat op enig moment de aantallen weer omhoog gaan.”

Hij vervolgt: ”Dat is een heel vervelende boodschap.” Of het kabinet dan in samenspraak weer maatregelen moet nemen is volgens Kuipers afhankelijk van de ‘berschermingsgraad onder de bevolking.’ Met andere woorden: het aantal mensen dat bereid is om een booster te nemen.

Vaccinatiecampagne

Kuipers verwacht dat er in de herfst wordt gestart met een nieuwe vaccinatiecampagne. Die zal niet alleen voor ouderen en kwetsbaren zijn, maar voor de gehele bevolking. ”En het staat en valt dan ook met de bereidheid van mensen om die prik te halen en wat de druk op de zorg zal worden.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven