Er zijn weinig mensen die het goede antwoord weten: wat klopt hier niet?

Het is geen geheim dat ik een zwak heb voor hersenkrakers en puzzels. Ze zijn altijd een bron van plezier geweest, en dat zal voorlopig niet veranderen. Puzzels zijn niet alleen vermakelijk, maar ook goed voor onze grijze massa.

Wanneer ik via Facetime met mijn kleinkinderen praat, zorgen we ervoor dat we wat puzzels paraat hebben om samen op te lossen. Het kan van alles zijn, van optische illusies van het internet tot klassieke raadsels en zelfs wiskundige problemen. Ik ben blij dat ik deze speciale momenten met hen kan delen, zelfs in deze uitdagende tijden.

Houd je geest fit

In een wereld waar technologie steeds meer taken overneemt, is het belangrijk om onze geest scherp te houden met de juiste oefening.

De raadselachtige afbeelding

Onlangs kwam ik deze intrigerende foto tegen terwijl ik online aan het browsen was. Ik vond hem op didyouknowpage.com en moest flink nadenken voordat ik het antwoord kon achterhalen. Het blijkt dat slechts 1 op de 5 mensen meteen weet wat er mis is met deze afbeelding, dus het is een behoorlijke uitdaging!

Wat klopt er niet aan deze afbeelding van Londen?

De foto toont de beroemde Big Ben, een traditionele rode bus, en enkele auto’s en een telefooncel in de Engelse hoofdstad, Londen. Alles lijkt normaal, maar er is iets heel, heel erg mis – en het is aan jou om uit te vogelen wat er niet klopt.

Om het juiste antwoord te vinden, heb je enige kennis nodig over het Verenigd Koninkrijk. Ik ga niet te veel verklappen, anders wordt het te gemakkelijk, maar ik weet zeker dat de meeste mensen met een beetje denkwerk het juiste antwoord kunnen vinden!

Kun jij zien wat er mis is met deze afbeelding?

Als je het antwoord nog niet hebt gevonden, kijk dan nog eens goed. Hier is een tip: de afwijking heeft te maken met de verkeersregels in Engeland, die verschillen van die in de Verenigde Staten.

Het onthulde antwoord

Het juiste antwoord is dat de auto’s aan de verkeerde kant van de weg rijden. In Engeland rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg, in tegenstelling tot de Verenigde Staten. Op de foto rijden de auto’s aan de rechterkant, wat niet klopt.

Sommigen beweren dat er nog andere fouten zijn, zoals het ontbreken van een geel kenteken op de taxi, de afwezigheid van 2 lijnen tussen de rijstroken, ontbrekende informatie op de bus, en een telefooncel met 10 rijen glas in plaats van 8.

De Bonusuitdaging

Laten we een tweede puzzel proberen! Hier is een foto van 2 kamelen in de woestijn, maar er is wederom iets vreemds aan de hand. Kun jij het ontdekken?

Als de zon op de achtergrond staat, zouden er schaduwen moeten zijn die op de grond worden geworpen. Het ontbreken van deze schaduwen is een slimme truc!

Heb je een van deze puzzels opgelost? Druk dan op de deelknop op Facebook en daag je vrienden uit voor een leuke uitdaging!

Scroll naar boven