Ongenadig noodweer op komst: ”Het gaat hard los”

Er komt zwaar onweer aan: ''Het gaat hard los''

Jawel, beste mensen. Hier de meteorologen van Trend…we bedoelen Weerplaza. Specialist Johnny van het instituut praat ons, maar ook jou helemaal bij over wat ons vanaf morgen te wachten staat. En dat is niet best. Sterker nog, er is noodweer op komst.

Onweer

We hebben de afgelopen dagen lekker kunnen genieten van het zomerzonnetje. De zomer is bijna voorbij, dus we danken God op onze blote knieën dat het nog even kon.

Mag ook wel natuurlijk. Maar goed, vanaf donderdag (morgen) staat ons ongenadig onweer te wachten. Weerman Johnny Willemsen voorspelt wat er gaat gebeuren.

KNMI

Maar allereerst het KNMI, want de specialisten voorzien stormachtig weer morgen. Om die reden heeft het KNMI code geel afgegeven voor zeven provincies.

Het gaat om Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Hier moeten inwoners rekening houden met kneiterhard onweer, windstoten tot 60 kilometer per uur, hagel en een stortvloed aan regen in een korte tijd. Ook in de avond kan het blijven onweren.

Er komt zwaar onweer aan: ''Het gaat hard los''

Vrijdag

Voor vrijdag zien we ongeveer hetzelfde weerbeeld, met het verschil dat het iets wisselvalliger zal worden. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 24 graden.

Johnny verwacht niet dat het gelijk heel hard gaat regenen. ”Er zit redelijk wat tempo in de buien. Maar als het onweert, zal er ook regen vallen.”

Weekend

Vanaf het weekend gaan de temperaturen naar beneden. Toch hoeven ze niet te wanhopen, want echt slecht gaat het nu ook weer niet worden.

Het gaat wederom regenen, maar tussen de buiten door schijnt het zonnetje. Op zaterdag kunnen we een graadje of twintig verwachten. Op zaterdag en ook op zondag kunnen we regen verwachten. Maar, zo benadrukt Johnny: ”Het is vaker droog dan dat het regent.”

Mocht je dus buitenactiviteiten op de planning hebben staan, dan mogen die van Johnny gewoon doorgang vinden. Toch prettig, niet?

Scroll naar boven