Japan heeft zojuist bevestigd dat ze een nieuwe variant van het coronavirus hebben in het land. De variant komt van mensen die naar Brazilië op vakantie waren. Het Japanse ministerie van Volksgezondheid laat weten dat het virus erg lijkt op die uit Engeland en Zuid-Afrika al is ie wel net iets anders.

Het Japanse epidemiologisch instituut laat ook weten dat ze nog niet zeker weten of deze variant dodelijker of besmettelijker is. Ze zijn op het moment aan het onderzoeken of het vaccin tegen deze variant werkt en of er andere bijwerkingen zijn dat bij het ‘normale’ coronavirus.

Een van de vier besmette mensen is een 40-jarige man die nergens last van had toen hij aankwam in Japan. Later moest hij echter toch naar het ziekenhuis omdat hij last had met ademen. Een van de andere vier is een 30-jarige vrouw die last had van hoofdpijn. De ander is een tiener die last had van koorts en de laatste had helemaal nergens last van.

BEKIJK OOK  Het Verenigd Koninkrijk heeft alle grenzen volledig dichtgegooid

Toen de vier aankwamen in Japan moesten ze in quarantaine op de luchthaven. Even later werden ze positief getest op het (nieuw) coronavirus.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!