Er is 1.8 miljoen euro opgehaald om Vladimir Poetin naar Jupiter te sturen

Een website die donaties verzamelt om ‘Poetin naar Jupiter te sturen’ heeft al maar $ 2 miljoen binnengehaald. Hoewel dit lijkt op een gigantisch bedrag, is het nog niet genoeg.

Doel nog niet bereikt

De website heeft een doel van $100 miljoen gesteld om een raket te bouwen die de dictator voor eens en altijd naar de ruimte stuurt. Ze zeggen erover: ‘100 miljoen van goede burgers om dat ene kwaad naar Jupiter te sturen. Waarom Jupiter? Het is een gasreus en de grootste planeet in het zonnestelsel.” Wat begon als wat lijkt slechts een grap, heeft erin geresulteerd dat er inmiddels al 2.1 miljoen dollar is opgehaald.

Natuurlijk is het bedrag niet bedoelt om de Russische dictator écht de ruimte in te schieten. In plaats daarvan zal het gehele bedrag gebruikt worden om de bevolking van het belegerde Oekraïne te helpen:

“Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om de strijdkrachten van Oekraïne te helpen en de vernietigde infrastructuur van Oekraïne weer op te bouwen.”

Reactie op Elon Musk

Eerder brachten we een artikel naar buiten waarin Elon Musk Poetin uitdaagt voor een gevecht. De vice-premier van Oekraïne en minister van Digitale Transformatie Mykhailo Fedorov deelde de link maandag met zijn 250.000 volgers. Ook stuurde hij een tweet naar Elon Musk waarin hij zei: “We kunnen hem naar Jupiter sturen, voor het geval dat.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven