Er bestaat vrijwilligerswerk om drugsverslaafde baby’s te genezen door ze te knuffelen

Er bestaat vrijwilligerswerk om drugsverslaafde baby's te genezen door ze te knuffelen

Wanneer een baby wordt geboren die verslaafd is aan de medicijnen of de illegale drugs die hun moeder tijdens de zwangerschap heeft gebruikt, worden de eerste dagen van het leven een strijd om in leven te blijven.

Verslaafde pasgeborenen kunnen weken, zo niet maanden, in het ziekenhuis doorbrengen. Sommigen zijn alleen in de strijd – hun moeders vechten vaak met hun eigen demonen en zijn te onwel om voor een baby te zorgen.

In Pennsylvania worden er meer en meer baby’s geboren met problemen met middelenmisbruik (het percentage steeg met 250% van 2000 tot 2015) en Jane Cavanaugh wist dat er iets gedaan moest worden. Cavanaugh was 42 jaar lang verpleegster in het Thomas Jefferson University Hospital en creëerde een programma dat vrijwilligers inschakelt om pasgeborenen vast te houden, te knuffelen en te kalmeren.

“Deze baby’s die zich terugtrekken voelen, moeten langdurig worden vastgehouden,” vertelde Cavanaugh aan Philly.com. “Ze hebben menselijk contact nodig. Ze moeten rustgevend zijn. Ze moeten praten.”

Nadat het nieuws over het programma van Cavanaugh op een lokale nieuwssite live was gegaan, schreven tientallen lezers uit Pennsylvania in om informatie te verschaffen om vrijwilliger te worden. Het programma liep snel vol.

Maar misschien kun je nog steeds deelnemen aan je eigen gebied. De meeste lokale ziekenhuizen hebben vrijwilligersprogramma’s – een snelle zoekopdracht op internet moet je alles kunnen vertellen over wat je moet weten en applicaties zijn meestal online beschikbaar. Er is ook altijd de mogelijkheid om het ziekenhuis te bellen en om vrijwilligerswerk te vragen.

Niet elk ziekenhuis heeft op zichzelf een pasgeboren knuffelprogramma, maar er kunnen andere manieren zijn om te helpen in een ziekenhuis. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jouw plaatselijke ziekenhuis geen vrijwilligers nodig heeft. Als dat het geval is, zoek dan naar lokale opvangcentra voor vrouwen en kinderen, die vaak diensten bieden voor moeders die een verslaving bestrijden. Er is altijd een manier om te helpen.

Zoals het vrijwilligersprogramma van Cavanaugh aantoont, gaat het helpen van pasgeborenen met verslavingen niet altijd over het vasthouden en knuffelen van de baby’s. Vrijwilligers bij Jefferson dienen vaak als contacten tussen de kinderen en ouders, die zich vaak onder druk gezet voelen door verpleegkundigen en artsen.

Het is nooit te laat om te helpen! Laat in de comments op Facebook weten wat jij van deze manier van hulp vindt!

Bron: Philly.com

Laat een reactie achter

Scroll naar boven