Entreeprijzen voor de Efteling in 2024 nog duurder: dit gaat het kosten

Entreeprijzen voor de Efteling in 2024 nog duurder: dit gaat het kosten

Een dagje Efteling is hartstikke leuk, maar wel bijzonder prijzig. Het pretpark in Kaatsheuvel gaat in 2024 haar entreeprijs verhogen met zes procent. Daarmee overstijgt het voor het eerst de 50 euro per persoon.

Efteling

En daarmee wordt het voor mensen met een smalle beurs nog moeilijker om een bezoek te brengen aan het park van Holle Bolle Gijs en Langnek.

De Efteling verhoogt de entreeprijzen in de categorie ‘Reus’. Deze tickets kunnen elke dag gebruikt worden. In de rest van het jaar gelden er lagere prijzen.

Het park werkt met drie prijsklassen die allemaal geldig zijn binnen specifieke periodes. Het gaat om Draak, Elf en Fakir.

Entreeprijzen voor de Efteling in 2024 nog duurder: dit gaat het kosten

Reus

Met het aanschaffen van een Reus-ticket kun je naar de Efteling op de allerdrukste dagen in het hoogseizoen. Momenteel kost dit kaartje 48 euro, maar die wordt verhoogd naar 51 euro.

Draak

Een Draak-kaartje kost momenteel 45 euro, en wordt verhoogd naar 47 euro. Met dit type kaartje kun je in het hoogseizoen op bezoek komen, maar niet op de drukste dagen.

Elf

Het Elf-kaartje bedraagt momenteel 42 euro, en gaat in 2024 maar liefst 44 euro kosten. Hiermee kun je in het laagseizoen het pretpark bezoeken

Fakir

Tenslotte is er nog het Fakir-ticket. Op de meest rustige dagen in het jaar kun je voor 38 euro naar binnen. Het is absurd dat het park dus schaamteloos 13 euro per persoon meer rekent op een drukke dag. De attracties blijven immers hetzelfde.

Efteling parkeren 2024

Naar de Efteling gaan is leuk, maar je moet je auto ook nog kwijt. Daar betaal je dit jaar 12,50 euro voor per voertuig en in 2024 blijft dat bedrag hetzelfde.

Abonnementen

En dan zijn er nog abonnementen. Het park heeft besloten om het tarief van een Efteling-abonnement met maar liefst 16 tot 18 procent te verhogen.

Ondanks de prijsstijgingen blijft het park een van de goedkoopste grote parken binnen Europa. Als je naar Disneyland of naar Phantasialand of bijvoorbeeld Europa-Park gaat, betaal je fors meer.

Maar goed, wie kan tegenwoordig nog achterloos een bedrag van 51 euro per persoon op de toonbank leggen? Goedkoper gaat het nooit meer worden.

Scroll naar boven