Enorme woede: Dief steelt piratenschip van kindergrafje

Enorme woede: Dief steelt piratenschip van kindergrafje

Grafschennis is zo’n beetje het laagste wat iemand kan doen. Toch komt het merkwaardig genoeg nog erg vaak voor. Zo ook gisteren, waar op de stedelijke begraafplaats in de Mechelse Ziekeliedenstraat een piratenschip van een graf is gestolen. Het was het favoriete stuk speelgoed van een jongetje dat slechts 3.5 jaar oud is geworden. De familie zit er compleet doorheen.

De diefstal werd gisteren opgemerkt. ‘’Ons moeder gaat elke dag naar het graf. Gisteren rond de middag belde ze in tranen op dat het schip weg was. Vrijdagvoormiddag stond het er nog. Ergens daartussen moet het dus weggenomen zijn”, aldus vader Jimmy Ringoir die de dader smeekt het schip terug te brengen.

Enorme woede: Dief steelt piratenschip van graf overleden jongetje (3.5)

Sinds 2016 op graf

‘’Dat speelgoed staat sinds zijn overlijden in 2016 op zijn graf, zelfs nog voor er een zerk stond. Dat in weer en wind. Het zag er niet meer uit en er plakten figuurtjes op. Dit kan niet om financieel gewin gaan, want dit kan je moeilijk nog laten geven door de Sint.”

Of het wellicht met vandalisme te maken heeft? Daar gelooft Ringoir niet in. ‘’Het enige dat ik kan bedenken, is dat iemand de familie wil raken door het schip weg te nemen net voor Allerheiligen, maar ik zou niet weten wie of waarom.’’

Aangifte

De vader van de jongen heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de dader gevonden wordt. Ook heeft Ringoir een oproep gedaan via sociale media. Hierop kwamen enkele tips binnen over personen die ‘’regelmatig op strooptocht’’ zouden gaan op begraafplaatsen.

We hopen dat de boot snel terugkomt bij het gezin.

Scroll naar boven