Enorme storing bij Rabobank: ”Al het geld is weg!”

Enorme storing Rabobank: ''Saldo van klanten staat op nul!''

De Rabobank kampt met een immense storing. Klanten van de bank zien daardoor hun saldo ineens op nul staan. En dat zorgt vanzelfsprekend voor veel ongerustheid.

Saldo weg

Zeker nu Sinterklaas en zijn zwarte pieten vanavond arriveren, trekken veel mensen er nog even op uit om cadeautjes te kopen. Maar met een banksaldo van nul euro kom je niet ver.

Op social media worden mensen he-le-maal gek. Iemand schrijft een ‘hartverzakking’ te hebben gekregen omdat ze haar rekening bekeek, en een saldo van nul euro te zien kreeg.

Iemand anders heeft geld overgeschreven van haar spaarrekening naar haar betaalrekening, maar klaagt dat het geld niet is aangekomen. Ook haar saldo is verdwenen.

iDeal

Volgens de Rabobank gaat de storing gepaard met een technisch iDEAL-probleem. Daardoor zouden transacties niet af te ronden zijn. ”Daarnaast kunnen je overschrijvingen de status ‘in behandeling’ hebben. We werken aan een oplossing”, zo schrijft de bank op haar website.

Enorme storing bij Rabobank: ''Al het geld is weg!''

Contant geld

Het feit dat er vrijwel dagelijks een storing is bij banken, laat het belang van contant geld maar weer zien. Omdat het nooit duidelijk is hoe lang een storing duurt, is het verstandig om voldoende contant geld in huis te hebben.

Dat men af zou willen van cash, is naar onze mening verre van onverstandig. Aan de andere kant werken mensen er zelf aan mee.

Je bent immers niet verplicht om mobiel te betalen of te pinnen. Je kunt ook gewoon met cash geld betalen. Daarmee zorg je er in elk geval voor dat de overheid niet met onderbouwingen kan komen als: ‘Vrijwel iedereen betaalt digitaal’. En dus hebben we het zelf in handen. Letterlijk.

Scroll naar boven