Enorme paniek: Vijf Franse luchthavens met spoed ontruimd

2 police men in police uniform standing on road during daytime

Er is momenteel iets aan de hand op vijf luchthavens in Frankrijk. De vliegvelden van Beauvais-Tillé (nabij Parijs), Lille, Lyon, Nice, en Toulouse zijn met spoed ontruimd.

Luchthavens

Volgens de eerste berichten zouden er meldingen binnengekomen zijn dat er ‘iets heel ergs’ gaat gebeuren. Wat dat precies is, is nog niet bekend.

Ook gaan er verhalen rond dat het gaat om b0mmeldingen. Volgens Franse media en de Begische website HLN is er in Nice, Toulouse en Beauvais Tillé geëvacueerd.

In Nice is die melding beëindigd. Hier is duidelijk geworden dat het gaat om achtergelaten bagage. Wat daarin zat is nog niet bekendgemaakt.

Beveiligingsdiensten

Rond 10.30 uur moesten reizigers op het vliegveld van Lille geëvacueerd worden. Veiligheidstroepen waren massaal op het vliegveld.

Ook in Toulouse en Beauvais Tillé, in de buurt van Parijs, werden terminals ontruimd. Hier zou per e-mail een melding zijn binnengekomen dat alles opgeblazen zou worden.

Geen vluchten

Op alle vijf de luchthavens vertrekken geen vluchten. Passagiers die net geland zijn, moeten de toestellen verlaten op het eind van de landingsbaan.

Zijn mogen onder geen voorwaarden de terminals in. BFMTV meldt dat in meerdere vliegtuigen mensen wachten totdat zij van boord kunnen.

Scroll naar boven