Enorme paniek: Omstander filmt hoe zeven mensen uit Belgische kermisattractie vallen

Enorme paniek: Omstander filmt hoe zeven mensen uit Belgische kermisattractie vallen

In het Belgische La Hestre, een deelgemeente van Manage in de provincie Henegouwen, is het gister totaal misgegaan op de kermis. De veiligheidsbeugel van een attractie ging open tijdens de rit, met als gevolg dat zeven mensen eruit vielen.

Veiligheidsbeugel

De feiten gebeurden gisteren namiddag rond 15.00 uur. In de zogenaamde attractie Rock-‘n-roll op de lokale kermis ging de veiligheidsbeugel tijdens de rit open.

Zeven inzittenden werden uit de attractie geslingerd. Allen belandden op het platform en op de attractie. Hierbij liepen zij zware verw0ndingen op.

Dat bevestigt de burgemeester van manage, Bruno Pozzoni. Tegen Het Nieuwsblad geeft hij kort zijn visie over wat hier is gebeurd.

”Blijkbaar is de veiligheidsbeugel opengegaan. De carrousel werd gestopt, maar verschillende mensen werden hard tegen de grond geslingerd”, aldus Pozzoni.

”De inzittenden zijn van een hoogte van twee tot drie meter gevallen. In totaal zijn hierbij dus zeven gew0nden gevallen. Zij maken het naar omstandigheden redelijk, op twee mensen na. Zij zijn er heel erg aan toe.” Ambulanciers hebben direct de eerste zorg verleend.

Wonder

Alle zeven liggen momenteel nog in het ziekenhuis. Volgens Pozzoni was iedereen bij bewustzijn toen ze vervoerd werden. De omgeving rondom de attractie is afgezet.

Tientallen mensen hebben het zijn gebeuren. Volgens de autoriteiten is het een wonder dat niemand het leven liet bij het bizarre voorval.

Hoe het precies kon gebeuren dat de veiligheidsbeugels opengingen tijdens de rit, is momenteel nog niet bekend. Er zal groot onderzoek worden gedaan. De kermisuitbater zal aan een verhoor worden onderworpen om meer te weten te komen over de oorzaken.

Onderstaande video is gemaakt door een omstander. Hierin wordt een soort optreden gefilmd, maar in de laatste seconden zie je dat iedereen in paniek raakt en naar rechts rent:

Scroll naar boven