Enorme paniek in Walibi: Achtbaan begeeft het

Enorme paniek in Walibi: Achtbaan begeeft het

Bezoekers van het pretpark Walibi Holland hebben gisteren de schrik van hun leven gekregen doordat de achtbaan waarin ze zaten een storing kreeg. Na meer dan zeventig minuten op 35,5 meter hoogte konden de arme donders uiteindelijk uit hun lijden verlost worden.

Storing

Je leest het tegenwoordig steeds vader: attracties die een storing krijgen. Of dat nu op de kermis is of in een pretpark, we moeten er niet aan denken dat het gebeurt.

Maar gisteren gebeurde het dus in Walibi, bij de achtbaan Speed of Sound. Bij deze attractie gaat het karretje achterwaarts omhoog.

Vervolgens wordt het ‘losgelaten’, waarna inzittenden met een rotgang naar beneden gaan. Het loslaten gebeurde echter niet. Volgens de website Looopings bleven bezoekers uiteindelijk meer dan een uur vastzitten. Zij zaten helemaal bovenin op 35,5 meter hoogte.

Op de grond

Een woordvoerder van het pretpark laat weten dat de noodbergingsprocedure werd ingeschakeld. Daarmee werd de trein heel langzaam naar beneden gereden.

Men had ook kunnen kiezen om inzittenden bovenaan te laten uitstappen, maar gezien de steile helling zou dat verre van comfortabel geweest zijn.

Enorme paniek in Walibi: Achtbaan begeeft het

Na meer dan zeventig minuten stonden alle passagiers uiteindelijk rond 21.30 uur weer veilig op het instapstation. Toch zat de schrik er behoorlijk in.

Klachten

Meerdere bezoekers hebben na hun bevrijding fysieke klachten. Zo maken zij melding van rug- en schouderpijn. Dit komt doordat ze lange tijd met een beugel vast hebben gezeten.

De mensen die ergens last van hadden, werden opgevangen door de EHBO-post die in het park gevestigd is. Volgens de woordvoerder van Walibi is dit de ‘normale gang van zaken’.

Aan Looopings laat het park weten: ”We laten iedereen dan uitvoerig checken, omdat bezoekers natuurlijk wel een lange tijd hebben vastgezeten.”

Of de attractie gesloten is voor nadere inspectie is momenteel nog niet bekend. Niemand weet tot dusver wat de oorzaak is van de storing. Hier zal onderzoek naar worden gedaan.

Scroll naar boven