Enorme paniek in Ter Apel: ”Het loopt uit de hand”

Enorme paniek in Ter Apel: ''Het loopt uit de hand''

Het gaat helemaal niet goed in Ter Apel. In het aanmeldcentrum is het momenteel zo druk, dat er tientallen kinderen vannacht op een stoel of op de grond zullen moeten slapen. Dat meldt UNICEF Nederland, dat dit geen goede situatie vindt.

Ter Apel

Volgens de hulporganisatie komen er al de hele dag ‘zorgwekkende signalen’ binnen. Doordat vluchtelingen het centrum met tientallen mensen per dag overspoelen, zijn er geen bedden meer.

Volgens UNICEF is het allemaal ‘schandalig’. ”Deze AMV’s (alleenreizende kinderen die vooruit worden gestuurd door hun ouders die azen op gezinshereniging), hebben vanavond en daarna een veilige plek nodig met goede begeleiding. UNICEF is van mening dat er meer opvangplekken moeten komen.

Asieltsunami

Nederland wordt al maandenlang geteisterd door een asieltsunami. Er komen zoveel mensen naar Nederland, dat het niet meer te behappen valt.

Volgens UNICEF ligt het aantal alleenreizende kinderen ‘niet hoger dan verwacht’. Het kabinet en gemeenten hadden (en moeten alsnog) een oplossing bedenken voor dit acute probleem.”

Voogdijinstelling Nido en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) meldden eind juni al dat er te weinig plekken zijn voor alleenreizende kinderen.

UNICEF niet blij

Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF met een jaarsalaris van 138.000 euro! kwam gisteren gezellig op bezoek in Ter Apel.

”Medewerkers doen hun uiterste best, maar de druk is gigantisch doordat er geen nieuwe locaties worden geopend. Kinderen missen structuur, dwalen op het terrein en missen voldoende persoonlijke aandacht”, aldus Laszlo die met haar salaris vast wel kan bijdragen aan een opvangplekje.

Scroll naar boven