Enorme paniek in Nijmegen: kermisattractie van 60 meter hoog stopt ermee!

Meerdere bezoekers van de kermis in Nijmegen hebben gisteren doodsangsten uitgestaan, toen ze op zestig meter hoogte vast kwamen te zitten in de Booster Maxxx. De attractie kreeg te maken met een storing en de bezoekers zaten een tijd vast op enorme hoogte.

Wanneer je in een attractie gaat, mag je verwachten dat je daar weer heelhuids uit komt. Met de wetenschap dat attracties op stroom draaien, kan het fout gaan. En dat is dus precies wat er gisteren gebeurde in Nijmegen.

 ‘Schakelaartje’

Volgens attractiehouder Hans de Voer is alles ‘optimaal beveiligd’. Tegen de Gelderlander zegt hij erover: ”Elke gondel en de beugels zijn allemaal beveiligd.”

De Voer spreekt van een ‘schakelaartje’, dat niet goed stond afgesteld. Daar wijt hij de storing aan. Hoe dat kon gebeuren is de grote vraag.

Hans weet het niet, maar het gevolg was wel dat een deel van de verlichting van het bedieningssysteem niet meer werkte. Er werd geprobeerd het computersysteem te resetten.

Dat haalde niets uit. De attractie, sowieso al gemaakt voor mensen die van spanning en sensatie houden, deed niets meer en dat terwijl er mensen in zaten.

Evacuatie

Terwijl de helft van de bezoekers beneden hingen, was andere mensen een ander lot beschoren. Zij zaten tientallen meters in de lucht.

Op het hoogste punt betreft dat zestig meter. Volgens De Voer duurde alles bij elkaar zo’n tien minuten. De hulpdiensten zijn niet opgeroepen.

”Eerst hebben we de bezoekers beneden eruit gehaald, daarna hebben we de attractie een duwtje gegeven. Zo kwam ook het bovenste voertuig naar beneden.”

Veiligheid

De vloer van de attractie ging ook niet omhoog. Daardoor moesten kermismedewerkers helpen om de inzittenden weer veilig uit de attractie te halen.

Dat gebeurde even voor 20.00 uur. Alle inzittenden hebben hun geld teruggekregen. De attractie is meteen gerepareerd en is weer in bedrijf.

Scroll naar boven