Enorme ophef: Jongen schiet spelende kinderen neer met paintballgeweer

Enorme ophef: Jongen schiet spelen kinderen neer met paintballgeweer

De Almeerse Filmwijk was eergisteren het decor van bizarre taferelen. Meerdere spelende kinderen zijn beschoten met een paintballgeweer. Buurtbewoners zijn in alle staten en hebben beelden van de dader aan de politie overhandigd.

Een aantal jeugdige slachtoffertjes kampen met blauwe plekken. Een kind werd recht onder zijn oog geraakt, met een erg grote bloeduitstorting als resultaat.

Ouders woedend

Ouders van getroffen kinderen hebben in gesprek met de regionale omroepen 1Almere en Omroep Flevoland hun woede geuit. Het kan toch niet dat verveelde jongeren hier op kinderen gaan schieten? Mijn zoon heeft gewoon zo’n kogel bij zijn oog gehad. Op deze manier is het niet meer veilig in de wijk.”

Enorme ophef: Jongen schiet spelen kinderen neer met paintballgeweer
Foto ter illustratie, niet de schutter uit het verhaal

Jongen op scooter

Het incident vond plaats toen de kinderen aan het spelen waren op een voetbalveldje bij het Lumiérepark in Almere. Een jongen op een scooter kwam het uit niets op de kinderen af en begon op hen te schieten. Naast het Lumiérepark, zou het ook vlakbij het Walt Disneyplantsoen zijn gebeurd.

Buurtbewoners maken zich zorgen over de toename van het aantal geweldsincidenten in de buurt. ”Er is gewoon geen toezicht op de jeugd hier. Dan krijg je dit soort situaties.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven