Enorme klap voor Mia Nicolai en Dion Cooper

Enorme klap voor Mia Nicolai en Dion Cooper

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan ons vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2023 in Liverpool.

Dit tot afgrijzen van inmiddels een groot deel van de Nederlandse bevolking. Zoals bekend ging hun voorbereiden niet erg vlekkeloos.

Tijdens de eerste repetitie, twee weken geleden in Madrid ging het compleet fout, waarna Twitterend Nederland massaal hun gal spuwde. Zo zouden katten het niet overleefd hebben.

Ook zouden er veel ramen gesprongen zijn. De hoop was daarom gevestigd op het tweede optreden. Maar ook die ging niet vlekkeloos.

Op het podium in Amsterdam maakten de twee de ene vocale uitglijder na de andere. Dumpert maakte zelfs een parodie. Dan weet je wel hoelaat het is.

Ook in het NPO1-programma Even tot Hier werd er een parodie gemaakt door het duo Niels van der Laan en Jeroen Woe.

Techniek en voorbereiding

Na een ontzettend lange mediastilte reageerde het zangduo in een podcast. Volgens Mia en Dion lag het niet aan hun, maar aan de techniek.

Zo zouden ze elkaar niet hebben kunnen verstaan. Ook wees Mia op de korte voorbereiding. Die zou niet optimaal geweest zijn.

Bekende Nederlanders

In de tussentijd hebben veel bekende Nederlanders hun mening gegeven. Dat begon met Johan Derksen, die veel liever zou zien dat Davina Michelle gestuurd zou zijn.

Maar ook Songfestival prominenten zoals Ilse DeLange sprak zich uit. Ze wilde de twee niet te hard afvallen en noemde het optreden ‘niet zo goed’.

Zangcoach

Omdat Mia en Dion in de gaten hebben dat het vertrouwen in hun letterlijk tot het nulpunt is gedaald, besloten ze om een zangcoach in te huren.

Enorme klap voor Mia Nicolai en Dion Cooper

Die moet ervoor zorgen dat we geen compleet modderfiguur slaan in de eerste halve finale. So far, so good. Maar nu is er wederom een flinke tegenvaller.

Geen vertrouwen

Bookmakers berekenen elk jaar de kansen van Songfestival-deelnemers. Zo ook dit jaar. Vorig jaar deden ze dat ook, maar toen was de winnaar al beslist.

Door de situatie in Oekraïne werd besloten dat land te laten winnen. Daar deed iedereen achteraf heel verbaasd over, maar het was natuurlijk overduidelijk.

Dit jaar hebben de wedkantoren ook de kansen berekend. En wat blijkt? De bookmakers hebben totaal geen vertrouwen in een goede afloop.

Plek 21

Vorige week bungelden Mia en Dion met hun nummer Burning Daylight op plek 14 van de 37 deelnemers. Inmiddels staan ze op plek 21.

De grootste kanshebber lijkt dit jaar de Zweedse Loreen te zijn, met een verwachte winkans van 43 procent. Op plek twee staat Käärijä uit Finland, met 17%.

Scroll naar boven