Enorme hamerhaai grijpt toeristen: gillende omstander filmt alles

Wanneer je lekker aan het dobberen bent op zee tijdens je welverdiende vakantie, is het laatste wat je wil om oog in oog te komen met een haai.

De beelden van wat er in Egypte gebeurd is, circuleren nog steeds op YouTube. De Russiche Vladimir Popov was vorige maand aan het zwemmen bij een resort, toen een haai hem op at. Later is het hoofd van de jongen teruggevonden in de buik van het zwangere roofdier.

Enorme tijgerhaai valt toeristen aan: gillende omstander filmt alles

Ook in Spanje is het de laatste tijd flink raak. In Ibiza, Mallorca, Menorca en Alicante zijn blauwe haaien gesignaleerd. Dat leidde tot paniekerige toeristen, die haast over elkaar heen vielen om het water te ontvluchten. Ondanks dat je van blauwe haaien vrijwel niets te vrezen hebt.

Experts hebben recent al aangegeven hoe het komt dat de dieren ineens zo dicht bij de kust komen. Hun natuurlijke voedselbron raakt steeds verder uitgeput.

De haaien verkennen daarom ondiepe wateren (Lees: kustgebieden) in de hoop dat ze daar voedsel kunnen vinden. Mensen zijn natuurlijk niet hun favoriete gerecht.

Curaçao

Rondom Curaçao worden stelselmatig haaien gesignaleerd. In de Caribische Zee wemelt het van de haaien. Het is bijvoorbeeld het leefgebied van indrukwekkende haaiensoorten.

Denk aan walvishaaien, tijgerhaaien, rifhaaien en hamerhaaien. ‘Normaliter’ komen de haaien niet tot nauwelijks bij stranden. Dat is nu wel anders.

Op onderstaande beelden is te zien hoe drie zwemmers ineens bezoek krijgen van een gigantische hamerhaai. Dit zijn absoluut geen onschuldige dieren.

Een hamerhaai kan tot wel zes! meter lang worden. Ook staan ze in de top 10 meest gevaarlijke haaien ter wereld. Alleen in 2018 werden al 17 aanvallen van hamerhaaien op mensen geregistreerd. Dat de mensen in de video voor hun levens vrezen, valt dan ook best te begrijpen.

Scroll naar boven