Enorme haai sleurt nietsvermoedende man het water in en alles staat op camera

Enorme haai sleurt nietsvermoedende man het water in en alles wordt gefilmd

Sinds het voorval met de Russische ’toerist’ Vladimir Popov in het Egyptische Hurghada lijkt het wel alsof haaien onder een vergrootglas liggen. Wat natuurlijk onzin is, want de zee is hun territorium en wij hebben daar weinig te zoeken.

Maar goed, de beelden van de haai die Vladimir meetrok de diepte in zijn werelwijd ‘viral’ gegaan. Een omstander besloot gewoon door te filmen, toen de jongen om zijn vader schreeuwde.

Meerdere mensen vinden het walgelijk dat de vrouw doorfilmde en de beelden daarna op het internet heeft geplaatst. Maar goed, dat is dus wel gebeurd.

Spanje

Eerder deze maand dook er vervolgens ook een haai op in het Spaanse Alicante. Het gaat niet om een reusachtig exemplaar, maar op de uitgelekte beelden was te zien hoe mensen het water uit stormden.

Nadien bleek dat het om een blauwe haai ging. Daar hebben mensen normaliter niet zoveel van te vrezen, maar je wilt er natuurlijk ook niet door gegrepen worden.

Het dier kan drie meter lang worden en weegt gemiddeld zo’n 160 kilo. Dus je hebt geen zin in een confrontatie met dit beestje, zeg maar.

Visser

En dan nu het nieuws waarvoor je geklikt hebt. Want De Telegraaf maakt melding van een huiveringwekkende haaienaanval in het Amerikaanse Florida.

Op de beelden, opgenomen in Florida Bay, is te zien hoe een visser zijn handen wast in het zeewater. Hij heeft niet door dat hij een paar seconden later gegrepen zal worden door een immense stierhaai.

Shark Grabs Angler

De haai grijpt zijn prooi meteen en sleurt hem het water in. Bewonderenswaardig genoeg liet de haai al snel los, waardoor de man het nog kan navertellen.

Toegesnelde brandweerlieden hebben de man afgevoerd, waarbij hij ‘enkel’ gew0nd raakte aan zijn hand. Die ligt er gelukkig niet helemaal af, waardoor de kans op volledig herstel groot is.

Florida Bay

De visser die de video maakte en online zette, wil niet reageren. Het voorval vond plaats in Florida Bay, een grote lagune met erg ondiep water.

Hoewel het uiterst zeldzaam is dat haaien mensen grijpen in het Everglades National Park, raden beheerders mensen aan om altijd op hun hoede te zijn.

Scroll naar boven