Enorme haai duikt op in Spanje: Toeristen rennen het water uit

Experts: Dit is waarom haaien steeds dichterbij de kust komen

Het waarnemen van haaien neemt de laatste weken een duikvlucht. Hoewel de zee hun territorium is, worden ze ineens overal gespot. Experts staan voor een enorm raadsel: waarom komen haaien ineens dichtbij de kust en is hun voedselbron elders misschien uitgeput?

Grote snelheid

In de afgelopen weken werden haaien gespot nabij de stranden van Alicante, Ibiza, Menorca en Mallorca. Inmiddels is dat nu ook in Torremolinos het geval.

Volgens de website LadBible waren toeristen lekker aan het genieten van een stranddagje, toen er opeens een ‘vin’ werd opgemerkt in het water.

Met grote snelheid koerste de haai vervolgens op strandgangers af, die in alle staten waren en bijna over elkaar heen struikelden om het water uit te komen.

Enorme haai duikt op in Spanje: Toeristen rennen het water uit

Emily McEwan uit Engeland heeft een video op sociale media geplaatst en vertelt hoe haar vakantie werd ‘verpest’ door de haai. Dat klinkt natuurlijk vrij overdreven.

Interview

Tegen The Sun, een Britse krant, vertelt Emily: ”Het was bijna zoals in de film Jaws. De haai was enorm groot. Dit verwacht je niet in het echt mee te maken.”

”We waren op een familievakantie in Malaga nadat ik recent was bevallen van mijn zoon. Terwijl ik in de zee stond zag ik ineens erg veel mensen zich verzamelen op het strand. Ik dacht: ‘dit ziet er niet goed uit’. Wanneer veel mensen zich verzamelen is dat vrijwel altijd foute boel.”

”En toen zag ik rechts van mij een enorme vin. Een strandwacht begon als een gek te blazen op zijn fluitje en iedereen raakte zwaar in paniek.”

Enorme haai duikt op in Spanje: Toeristen rennen het water uit

”Dit kan niet waar zijn”

”Toen ik de omvang van de haai zag dacht ik: ‘Dit kan niet waar zijn. Dit gebeurt niet echt, dit is een droom’. We waren in Spanje en hier zwemmen die beesten toch niet? Ik geloofde het gewoon niet.”

”We hebben allemaal die vin gezien en mensen waren heel erg bang. Letterlijk niemand durfde in het water te blijven met ‘dat’ en ik ga de zee niet meer in.”

Het is Emily niet duidelijk om welke haaiensoort het nu precies ging. ”Ik denk zelf een witte haai. Hij was enorm groot en ik heb op Google gezocht naar grote haaien.”

Of dat echt zo is, is niet duidelijk. Wel werd er op dezelfde dag elders een blauwe haai gespot. Het zou hetzelfde dier kunnen zijn geweest. Onderstaand de beelden:

@emmcewan Shark at Torremolinos beach this morning 🦈😳 #shark #beachday #holiday #torremolinos #malaga #spain #ohno #jaws #fypシ #foryoupage ♬ Oh No – Kreepa

Scroll naar boven