Enorme chaos in Ter Apel: situatie dreigt volledig te ontsporen

Breaking: VVD Kamerlid stapt op vanwege 'ijskoude asielaanpak'

Het is zeer roerig in het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) meldt dat er vandaag weinig zicht is op doorstroom en vreest daardoor dat “honderden” mensen buiten zullen moeten slapen. Men is “zeer bezorgd” over de situatie die vanavond zal ontstaan.

De asielzoekersorganisatie voelt zich ‘behoorlijk klem’ zitten. Een woordvoerder van het COA zegt: “Als je de dag opstart met een paar honderd mensen op een grasveld en er daar weinig van naar binnen kunnen of naar een andere opvang, dan zitten ze er vanavond waarschijnlijk nog.”

Vrijwillig buiten slapen

Afgelopen nacht waren er ongeveer 40 asielzoekers die buiten hebben geslapen. Gezegd moet worden dat ze hier zelf zin in hadden, er waren immers voldoende plekken beschikbaar.

Enorme chaos in Ter Apel: situatie ontspoort volledig

”Niet iedereen maakt gebruik van de mogelijkheid om mee te gaan naar de crisisnachtnoodopvang of om op stoelen in het aanmeldcentrum te slapen. Sommige mensen voelen zich minder slecht als ze buiten blijven slapen.”

De warmte is ‘te doen’ in het aanmeldcentrum, zegt de woordvoerder. Tijdens eerdere warme dagen in juli zijn er al luifels neergezet om extra schaduwplekken te creëren. Ook worden er extra flesjes water en ijsjes uitgedeeld door enthousiaste vrijwilligers.

 

Laat een reactie achter