Enorme brand verwoest toiletgebouw AZC

Enorme brand verwoest toiletgebouw AZC

Afgelopen vrijdag is er een enorme brand geweest op de opvanglocatie voor asielzoekers op landgoed Velder in Liempde. Hierdoor is het gebouw met sanitaire voorzieningen volledig verwoest. De politie weet niet hoe de brand is ontstaan.

De brandweer was snel ter plaatse, maar zag dat de vlammen reeds metershoog uit het dak sloegen. Ze hebben er nog voor kunnen zorgen dat het vuur niet is overgeslagen naar naastgelegen gebouwen op het terrein. De brandweer doet momenteel onderzoek naar het ontstaan van de brand.

Asielzoekers klagen

Op landgoed Velder werden vorig jaar 99 woonunits geplaatst voor asielzoekers uit Ter Apel. Er is plek voor maximaal 450 asielzoekers. Maar vorig jaar bleek dat een groot gedeelte van hen zeer ontevreden was over de voorzieningen. Zo eisten zij bijvoorbeeld een betere internetverbinding.

Daarnaast vonden de asielzoekers de ligging van de opvanglocatie ‘heel slecht’. Meerdere asielzoekers klaagden over de afstand naar het centrum.

Over het gebouw met sanitairvoorzieningen was men ook ontevreden. Die zorgen zijn nu in ieder geval weg, want het is volledig afgebrand en dus moet er een nieuw gebouw gebouwd worden.

Scroll naar boven