Enorm drama op kermis: meisje (22) valt van enorme hoogte uit attractie en sterft

Studente (22) valt op enorme hoogte uit kermisattractie en sterft

In de Franse stad Clermont-Ferrand is een studente van pas 22 jaar oud om het leven gekomen nadat ze uit een kermisattractie was gevallen. Dit kon gebeuren door de veiligheidsregels niet gerespecteerd zijn en het slachtoffer dus niet goed vast zat. Dat meldt de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws.

Niet goed vast

Het ongeval gebeurde twee weken geleden, maar is nu pas wereldkundig gemaakt. De 22-jarige Tiffany stapte samen met haar vriend in de ‘Maxximum’, een soort lange arm die bezoekers 50! meter de lucht inslingert met snelheden die tot wel 80 kilometer per uur kunnen uitvallen.

Maxximum (Offride) - Cristal Parc (Clermont-Ferrand) 2022

Toen de attractie in werking was, merkte Tiffany dat ze niet goed vast zat. Opeens werd ze uit de attractie geslingerd en viel met een enorme smak op het bedieningshok. Hulpverlening kwam nog ter plaatse, maar dat mocht niet meer baten.

Werknemer op de vlucht

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat er veel mis was met de attractie. Tiffany’s veiligheidsgordel bleek defect, maar de medewerker die de laatste veiligheidscheck had moeten doen heeft ook niet opgelet. Die medewerker is nergens meer te vinden. Hij bleek geen contract te hebben bij de kermis-exploitant en is de vlucht geslagen. De autoriteiten proberen de jongen te vinden.

De kermis-exploitant zelf is aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag en zwartwerk. De familie van Tiffany is kapot van dit enorme verlies.

Scroll naar boven