Enorm drama in Amsterdam: ”Hoe is dit mogelijk?”

Enorm drama in Amsterdam: ''Hoe is dit mogelijk?''

In Amsterdam zijn fans van de lokale voetbalclub Ajax momenteel ontroostbaar. De Amsterdammers zijn namelijk op de derde plaats in de Eredivisie geëindigd. Dat was al sinds het seizoen 2008/2009 niet meer gebeurd.

Ajax verliest

In de laatste speelronde van de Eredivisie, moest Ajax vandaag winnen in de uitwedstrijd bij FC Twente. Daarbij moest het hopen op een misstap van PSV, dat uit bij AZ Alkmaar speelde.

Halverwege stonden de ‘godenzonen’ met 0-1 voor door een doelpunt van Dusan Tadic. Vlak na rust ging het echter zwaar mis.

Ajax slaagde er niet meer in iets aan de score te doen en verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1. Supporters zijn woedend en reageren hun frustraties af op het Instagram-kanaal van Ajax.

PSV wint

PSV won overigens met 1-2 in Alkmaar, door twee doelpunten van Xavi Simons. De winnende goal viel overigens pas in de 98e minuut, nadat Jesper Karlsson in de 84e minuut de gelijkmaker had binnengeknald. Als Ajax gewonnen zou hebben, zou dat geen invloed meer hebben.

Feyenoord verliest

In Rotterdam stond vandaag nog een potje voor spek en bonen op het programma. Feyenoord, dat de hele week feest had gevierd moest nog spelen tegen Vitesse, dat ook al uitgespeeld was.

Hoewel er twee goals van de Rotterdammers wegens buitenspel werden afgekeurd, vond iedereen het verder wel best. De kersverse kampioen speelt volgend jaar in de groepsfase van de Champions League. PSV komt in de voorronde van de CL terecht en Ajax mag proberen zich via de voorronde voor de Europa League te plaatsen.

Playoffs

AZ Alkmaar is vierde geëindigd. Dat levert een plek op in de groepsfase van de Conference League. In dit toernooi kwamen de Alkmaarders dit seizoen knap tot de halve finale.

De playoffs om een ticket voor de Conference League gaan tussen FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en als laatste SC Heerenveen.

Degradatie

Vorige week werd al bekend dat FC Groningen en SC Cambuur volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Emmen gaat de nacompetitie in om lijfsbehoud af te dwingen.

Scroll naar boven