Het Verenigd Koninkrijk heeft alle grenzen volledig dichtgegooid

Boris Johnson heeft aangekondigd dat alle grenzen naar het Verenigd Koninkrijk ’tijdelijk’ zullen sluiten op maandag 18 januari om 4 uur ’s ochtends.

Dit betekent dat iedereen die van waar dan ook naar het land reist, bewijs moet hebben van een negatieve Covid-test die in de 72 uur voor vertrek is afgenomen.

Ze moeten ook hun passagiersloketfunctieformulier hebben ingevuld, de luchtvaartmaatschappij zal om een bewijs vragen voordat ze opstijgen.

Daarnaast zullen mensen die naar het Verenigd Koninkrijk reizen tien dagen in quarantaine moeten – of kunnen op dag vijf nog een test doen en wachten op een ander negatief resultaat.

Tijdens de briefing van vandaag zei de premier: “Gisteren kondigden we aan dat we vluchten vanuit Zuid-Amerika en Portugal verbieden en om ons te beschermen tegen het risico van meer niet geïdentificeerde nieuwe stammen zullen we ook alle grenzen tijdelijk sluiten vanaf 0400 uur op maandag.”

Hij ging verder: “Dit betekent dat als je naar dit land komt, je bewijs moet hebben van een negatieve Covid-test die je in de 72 uur voor vertrek hebt gedaan en je moet je passagierslokalisatieformulier hebben ingevuld en je luchtvaartmaatschappij zal om bewijs van beide vragen voordat je opstijgt.

“Je kunt ook worden gecontroleerd wanneer je landt en je wordt geconfronteerd met aanzienlijke boetes als je weigert dat te doen.”

“En bij aankomst moet je dan tien dagen in quarantaine gaan – om geen enkele reden je huis verlaten, of nog een test doen op dag 5 en wachten op het bewijs van een ander negatief resultaat. En we zullen onze handhaving opvoeren – zowel aan de grens als in het land zelf.”

Johnson zei verder dat meer dan 3,2 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk nu het vaccin hebben ontvangen – met 2,8 miljoen in Engeland, 225.000 in Schotland, 126.000 in Wales en 115.000 in Noord-Ierland.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven