Energierekeningen blijven duurder worden. In de winter wordt het zelfs zó duur!?

Breaking: kabinet gaat schulden van gezinnen met financiële problemen overnemen

We zien dat de energierekeningen nog steeds blijven stijgen. Dit wil dus zeggen dat de tijdelijke btw-verlaging niet voldoende is. Maar het blijkt dus dat de situatie op de energiemarkt nog erger wordt.

Maandelijkse tariefwijzigingen

Steeds meer leveranciers kiezen er namelijk voor om maandelijkse tariefwijzigingen door te voeren. De consumentenorganisatie heeft acht grote energieleveranciers vergeleken en het blijkt dat de gemiddelde tarieven ongeveer 7 procent hoger zijn geworden. Dit ondanks de overheidssteun.

Gas is schaars, en daardoor worden de inkoopprijzen hoger. Energieleveranciers moeten daarom deze kosten verhalen op hun klanten. Ook passen ze de variabele energietarieven steeds vaker maandelijks aan.

Ongeveer de helft van de Nederlanders hebben een variabel tarief. Door de huidige energiecrisis zijn er bijna geen vaste energiecontracten beschikbaar.

“Deze consumenten merken het meeste van de tariefwijzigingen. In sommige gevallen gaan ze het drievoudige van hun huidige maandbedrag betalen”, zegt Dirk-Jan Wolfert (directeur van de Vastelastenbond).

En de verwachting is dat de inkoopprijzen nog hoger worden door de komst van koude maanden. “Met de koude maanden in het vooruitzicht krijgen heel veel mensen die nu al amper de eindjes aan elkaar kunnen knopen maandelijks een nóg hogere energierekening voorgeschoteld”, aldus Dirk-Jan.

Het is nog onduidelijk hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Wolfert verwacht dat de situate op de energiemarkt zich alleen maar verslechtert.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven