En weer gaat het mis in de Efteling, show met spoed ontruimd

En weer gaat het mis in de Efteling, show met spoed ontruimd

Een dagje Efteling is voor mensen een ontzettend leuk uitje. Het is dan wel peperduur, maar de attracties en de vele thema’s maken veel goed.

Raveleijn

In de afgelopen maanden gaat er echter ontzettend veel mis bij de stuntshow Raveleijn. Op de website van de Efteling staat de show als volgt omschreven:

”De vijf ruiters worden door Halina naar de magische stad Raveleijn geroepen. Hier volgens ze een training om de stad in de toekomst te kunnen beschermen. Wanneer de kwade graaf Olaf met zijn vijfkoppige Draconicon opduikt, zullen de ruiters al hun krachten moeten bundelen.”

Klinkt ongelooflijk gezellig, maar in de afgelopen maand is het al meermaals flink misgegaan. Eind mei viel een ruiter van een paard en knalde vol met zijn gezicht tegen de ring van de arena. De man moest uiteindelijk worden afgevoerd middels een ziekenwagen.

Een dag later vloog een decorstuk ineens in de hens. Bezoekers werden direct weggeleid en de show kon diezelfde dag niet meer hervat worden.

Op 9 juli gebeurde dat idem dito. Ook toen vloog er weer iets in de hens. Begin augustus verstoorden dierenliefhebbers de show. Ze klomen over de hekken en begonnen te protesteren tegen het gebruik van dieren in shows. Gelukkig werden deze mensen snel weggeleid.

Weer ruiter van paard

Gisteravond ging het voor de verandering weer eens mis in de Efteling. Waar? Wederom bij de Raveleijn-parkshow. Een ruiter viel ongenadig hard van zijn paard tijdens de laatste voorstelling van de dag, die begon om 19.30 uur. Een acteur, welke de rol van de rode ruiter Thomas speelt, viel van het paard.

En weer gaat het mis in de Efteling, show met spoed ontruimd

Toeschouwers, die de show aan het filmen waren, hebben beelden gedeeld. Hierop is te zien hoe de man op de grond ligt, terwijl collega’s boven hem staan.

Wat opvalt is dat de showmuziek gewoon doorgaat. Na een paar minuten is die pas stopgezet. Aan de website Looopings vertelt een woordvoerder van het park dat de show is geannuleerd.

Bezoekers is dringend verzocht de tribunes te verlaten. ”De ontuiming is goed verlopen.” Hoe het met de ruiter in kwestie gaat, is niet bekend. Daar wil de woordvoerder niets over zeggen.

 

Over de auteur