Emotionele konining Máxima over dochters: ‘Het wordt heel leeg’

Een emotionele Máxima houdt er gemengde gevoelens aan over dat twee van de drie dochters na de vakantie uit huis gaan. Ze heeft hierover gezegd: “Je moet ze loslaten. Het wordt heel leeg”, wist Máxima. Alexia gaat in de voetsporen van haar vader treden door aan het United World College te gaan studeren in Wales.

Willem-Alexander

Onze koning was het allerliefst met haar meegegaan om haar wegwijs te maken. “Ik was heel graag met haar daar naartoe gegaan”, zei hij hierover. “Alexia kent de school nu alleen van foto’s en uit verhalen. Ze is er nog niet geweest.” Wel kon de koning haar voorzien van een paar tips.

“Het is een unieke kans om mensen uit allerlei verschillende culturen te leren kennen en vrienden te maken voor de rest van haar leven. Sta daar voor open, maak gebruik van de unieke mogelijkheden”, heeft hij haar meegegeven. De prestigieuse school in Wales wordt ook de nieuwe school van de Spaanse troonopvolgster Leonor.

“Ze kennen elkaar en kunnen het vast goed met elkaar vinden.” Leonor had haar identiteit geheim gehouden bij het toelatingsproces en heeft de toelating geheel op eigen kracht verkregen”, wist de koning te vertellen. Ook het feit dat Alexia een nieuw vriendje heeft vindt de koningin soms lastig.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven