Emotionele beelden: Mensen redden moeder en baby-olifant van de dood

Emotionele beelden: Mensen redden moeder en baby-olifant van de dood

In Thailand hebben dierenartsen een olifant gereanimeerd die in een diepe afvoerput was gevallen. Op beelden is te zien hoe er door meerdere artsen en medewerkers op de buik van het kolossale beest wordt gesprongen om zijn leven te redden, iets dat uiteindelijk lukt.

Het is een nogal bizar incident. In de Thaise provincie Nakhon Nayok is recent nogal veel regen gevallen. Daardoor was er veel modder was in het terrein rondom een golfbaan. Het pas eenjarige kalfje van de olifant viel in een meer dan 2 meter diepe afvoerput.

Haar moeder wilde (vanzelfsprekend) niet van haar zijde wijken, maar dierenartsen wilden proberen het kalf te redden. Om dit te kunnen bewerkstelligen, moest moeder-olifant verdoofd worden. Dit ging helemaal mis. Nadat de olifant was verdoofd, viel ook zij in de put. Door de heftige val stootte ze haar hoofd aan de rand van het gat, waardoor de tientonner buiten bewustzijn raakte.

Graafmachine

Om ook de moeder te kunnen redden, werd besloten tot het inzetten van een graafmachine. Toen dat eenmaal gebeurd was, bleek de olifant nog altijd buiten westen.

YouTube video player

Springen

Uiteindelijk moest de olifant gereanimeerd worden. Hiervoor sprongen dierenartsen en medewerkers van het natuurpark onder meer op de buik van het beest alsof het een springkussen betrof. Het bleek een gouden greep. Op gegeven moment werd de olifant weer wakker.

Haar kalfje lukte het op eigen kracht uit de put te klimmen. Zowel de moeder als het jonkie maken het inmiddels goed.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven