Emma overleeft val van 4.5 km hoogte uit vliegtuig, mankeert weinig

Emma overleeft val van 4.5 km hoogte uit vliegtuig, mankeert weinig

De Australische Emma Carey overleefde negen jaar geleden een verschrikkelijk ongeluk. De vrouw ging skydiven, maar kwam in de problemen toen haar parachute verstrikt raakte met die van de instructeur. Emma viel van 4.5 kilometer hoogte naar beneden en overleefde de klap.

Aan Ladbible vertelt ze ‘elke seconde’ van de gebeurtenis bewust te hebben meegemaakt en dus geen seconde bewusteloos te zijn geweest.

In de lucht ging het mis toen de instructeur Emma op haar schouder tikte dat de parachute binnen enkele seconden zou openen. ”Daarna voelde ik dat mijn haar stijf naar achter werd getrokken. Ik dacht nog: dat is vreemd, daar hebben ze niets over gezegd.”

Parachute te laat

Emma realiseert zich dat ze geen vaart minderen en ziet de grond razendsnel op zich afkomen. ”Ik probeerde naar mijn instructeur te schreeuwen, maar die reageerde niet.” Dan ziet Emma wat er aan de hand is. De instructeur was te laat met het openen van de parachute. Toen hij deze  opende, ontvouwde zich op hetzelfde moment de veiligheidsparachute. De 2 parachutes raakten verstrikt met elkaar.

Verlamd

Uiteindelijk vallen de twee op de grond. ”Het eerste dat ik voelde was een verschrikkelijke pijn in mijn hele lichaam. Ik dacht dat ik nog maar 10 seconden te leven had.” Zo liep het niet. Als door een wonder raakte Emma vanaf haar middel. Doktoren vertelden haar dat ze nooit meer zou kunne lopen.

Maar na een tijdje kreeg Emma weer gevoel in haar benen. Ze revalideerde en moest opnieuw leren lopen. Dat is gelukt en nu heeft ze een boek geschreven over de gebeurtenis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EMMA CAREY (@em_carey)

Scroll naar boven