Elon Musk: “We gebruiken Bitcoin niet meer als betaalmiddel”

De prijs van Bitcoin is dramatisch gedaald nadat Elon Musk onthulde dat Tesla consumenten niet zal toestaan de cryptocurrency te gebruiken om hun auto’s te kopen.

De techmiljardair heeft op Twitter een verklaring vrijgegeven waarin hij zegt dat hij en Tesla zich zorgen maken over de hoeveelheid fossiele brandstofenergie die nodig is om Bitcoin te delven en dat ze ervoor willen zorgen dat de cryptocurrency zo duurzaam mogelijk is.

“We maken ons zorgen over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor bitcoin-mining en -transacties, vooral steenkool, dat de slechtste emissies heeft van alle brandstoffen,” zei de CEO van Tesla Motors.

“Cryptocurrency is op veel niveaus een goed idee en we geloven dat het een veelbelovende toekomst heeft maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu.”

Hij voegde eraan toe dat Tesla ook in de toekomst geen Bitcoin zal verkopen.

Musk zei dat het bedrijf zal kijken naar andere cryptocurrencies die minder dan 1 procent van de energie van Bitcoin gebruiken om te minen.

Niet verrassend heeft het nieuws over een techmiljardair die zich vocaal achter crypto heeft geschaard ertoe geleid dat de prijs van Bitcoin sterk is gedaald.

Volgens CoinDesk stond de waarde van de populairste cryptocurrency op 54.174 dollar vlak voordat Elon’s verklaring werd afgegeven.

In de minuten daarna bereikte het zijn dieptepunt op 52.314 dollar.

Andere populaire cryptocurrencies hebben ook verliezen gezien, waaronder Ethereum (-1,2 procent), Ripple (-6,26 procent), en Dogecoin (-9,48 procent).

Tesla-aandelen zijn ook gekelderd door het nieuws en zijn met 4,42 procent gedaald.

Elon kondigde in februari van dit jaar aan dat Tesla 1,5 miljard dollar zou investeren in Bitcoin waardoor de waarde van de cryptocurrency de grens van 56.000 dollar overschreed.

Dit is de tweede keer in een week dat Musk’s uitspraken de waarde van digitaal geld sterk doen dalen.

Toen hij Dogecoin belachelijk maakte bij Saturday Night Live, daalde de cryptocurrency dramatisch.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven