Elon Musk is niet meer de rijkste man ter wereld

Elon Musk is van zijn plaats als ’s werelds op een na rijkste man gezakt, onder Louis Vuitton voorzitter en CEO Bernard Arnault nadat Tesla’s aandelenkoers zonk.

Musk’s fortuin zakte maandag met 3,16 miljard dollar tot 160,6 miljard dollar, een daling van 24 procent ten opzichte van zijn hoogtepunt in januari, volgens de Bloomberg Billionaire’s Index.

In maart stond de Tesla CEO en ‘Technoking’ nog bovenaan de lijst als ’s werelds rijkste man maar nu staat hij onder Amazon CEO Jeff Bezos en Arnault, de Franse miljardair die LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton leidt.

Op maandag had Bezos een fortuin dat gewaardeerd werd op 190 miljard dollar, en Arnault op 161,2 miljard dollar.

De oogverblindende fortuinen die de lijst aanvoeren zijn voornamelijk samengesteld uit aandelenbezit wat betekent dat hun waarde dagelijks fluctueert met veranderingen op de aandelenmarkt.

Musk’s laatste nettowaardedaling komt omdat een medebedenker van Dogecoin, de cryptocurrency waar Musk achter is gaan staan – en vervolgens leek te verlaten – de Tesla-oprichter een ‘zelfingenomen grifter’ heeft genoemd.

Het komt ook nadat Musk de prijs van Bitcoin in het weekend tot wel 15 procent liet tuimelen met tweets waarin hij zei dat Tesla de cryptocurrency niet langer zou accepteren van klanten, onder verwijzing naar milieubezwaren over de energie die wordt gebruikt om transacties te verwerken.

Tesla houdt een reserve Bitcoin aan die het bedrijf ongeveer 1,3 miljard dollar heeft gekost waardoor de aandelenkoers van het bedrijf is gekoppeld aan de volatiele cryptocurrency.

Op zondag suggereerde Musk in een cryptische tweet dat Tesla het restant van zijn Bitcoin holdings had kunnen dumpen.

Maar in de vroege uren van maandag tweette hij: ‘Om speculaties te verduidelijken, Tesla heeft geen Bitcoin verkocht.’

Na het raken van een all time high van $ 64.829,14 vorige maand, daalde de prijs van Bitcoin maandag voor het eerst in drie maanden onder de $ 45.000. De cryptocurrency stond dinsdagochtend op 43.637,90 dollar.

Het aandeel Tesla daalde dinsdag opnieuw in de vroege handel, gekwetst door het nieuws dat het California Department of Motor Vehicles bekijkt of Tesla een staatsreglement overtreedt door zijn voertuigen aan te prijzen als volledig autonoom.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven